ΓΕΝΙΚΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

TREKKING

Λίμνη Τσιβλού

Η διαδρομή που περιτρέχει τη μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη, σε υψόμετρο 700 μέτρων είναι πολύ ευχάριστη και μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 2 ώρες.

Περιστέρα- Ύδατα Στυγός

Η διαδρομή αρχίζει από το χωριό Περιστέρα ή Σόλος που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μ. κοντά στη Λίμνη Τσιβλού. Αρχικά ακολουθούμε ένα δασικό δρόμο που περνάει μέσα από δάσος με πεύκα και συνεχίζουμε από μονοπάτι που καταλήγει στον καταρράκτη των Υδάτων Στυγός.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Αν φλερτάρετε με το χόμπι που συνδυάζει την εκδρομή με παρατήρηση πουλιών σε τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ο Δήμος Αιγιάλειας είναι μια αφορμή όχι για μια τέτοια εξόρμηση. Η Αλύκη του Αιγίου είναι σημαντική για διερχόμενα είδη, όπως ο λευκοτσικνιάς(Ergetta garzetta), ο πορφυροτσικνιάς(Adrea purpurea), η χαλκόκοτα(Plegadis falcinellus), η χουλιαρομύτα(Platalea leukorodia), το φοινικόπτερο(Phoenicopterus ruber), ο καλαμοκανάς(Himantopus himantopus), ο μαχητής(Philomachus pugnax), ο λασπότρυγγας(Tringa glareola) και ο μαυροκεφαλος γλάρος(Larus melanocephalus).

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ- ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Αν θέλετε να νοιώσετε -έστω και λίγο- Ρομπέν των Δασών, η καλύτερη επιλογή είναι το άθλημα της τοξοβολίας. Μπορείτε να την απολαύσετε, να εκπαιδευτείτε και να διασκεδάσετε στους χώρους δραστηριοτήτων σε φυσικό περιβάλλον, κάτω από πανύψηλα δέντρα και με τη συντροφιά των ποταμών. Ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Αιγίου ιδρύθηκε από ανθρώπους που τους αρέσει να "στοχεύουν" ψηλά.

ΚΥΝΗΓΙ

Η χαρά του κυνηγιού είναι η Αχαΐα, καθώς υπάρχει μεγάλη γκάμα θηραμάτων, από λαγούς, πέρδικες, αγριογούρουνα, τρυγόνια, φάσσες, ορτύκια και τσίχλες μέχρι μπεκάτσες, κότσυφες, μπεκατσίνια, καλιμάνια αλλά και υδροβιακά είδη, η Πανίδα του Δήμου είναι πλουσιοπάροχη. Η κυνηγετική περίοδος διαρκεί από τις 20 Αυγούστου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, με χρονικούς περιορισμούς όμως για το κυνήγι του λαγού, της πέρδικας και του αγριογούρουνου. Στο Δήμο λειτουργούν τρεις κυνηγετικοί Σύλλογοι, των Καμαρών, του Αιγίου και της Ακράτας.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Σύλλογος Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας ο "Πήγασος" Στο Δήμο, έχει αναπτύξει δραστηριότητα και ο παραδοσιακός Σύλλογος Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας ο "Πήγασος". Τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν εξορμήσεις και εκδρομές με άλογα. Διοργανώνουν όμως και παραδοσιακές ιπποδρομίες με τη συμμετοχή ιππέων και ίππων από όλη την Ελλάδα. Τα άλογα που προτιμούν τα μέλη του Συλλόγου, προέρχονται από ελληνικές ντόπιες φυλές. Ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται γίνεται για τη συντήρηση των Γιωργαλίδικων αλόγων, φυλής που κρατάει από πολύ παλιά χρόνια. Στους αγώνες που διοργανώνονται, συμμετέχουν κύρια αυτές οι φυλές.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Πούντα- Αγία Τριάδα

Η απογείωση της Αγίας Τριάδας βρίσκεται στο Δήμο Διακοπτού, πάνω από το χωριό Τράπεζα και πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ιστορικό μοναστήρι που χρονολογείται από τον μεσαίωνα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΨΑΡΕΜΑ

Όσοι διαθέτετε σκάφη ή ακόμα και βαρκούλες ήλθατε στον ιδανικό τόπο. Πλήθος τα φυσικά λιμανάκια επιτρέπουν εξορμήσεις για ψάρεμα με πετονιά, παραγάδια και δίχτυα. Αλλά και από την παραλία, ειδικώς από Αιγείρα έως το Λαμπίρι, μπορείτε να ψαρέψετε με πετονιά. Τα νερά είναι αρκετά βαθιά, βοηθάει και το βότσαλο που υπάρχει στο βυθό, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το χόμπι σας. Η ίδια περιοχή θεωρείται παράδεισος για τους ψαροντουφεκάδες, λόγω του βάθους της θάλασσας αλλά και των βραχωδών σημείων που υπάρχουν.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Χάρη στην ύπαρξη αερίων ρευμάτων με επικρατούντες Β, ΒΑ ή ΒΔ ανέμους, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για να ανοίξετε πανιά. Στο Δήμο Αιγιάλειας δραστηριοποιούνται ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου(Ι.Ν.Ο.Α) και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αιγίου "Ο Ποσειδών". Οι μικροί καπετάνιοι μπορούν να αθληθούν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα μυστικά της ιστιοπλοΐας.

WINDSURFING (ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ)

Για τους πεπειραμένους windsurfers ιδανική θεωρείται η πααραλία της Αλυκής στο Αίγιο, με δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους.

KITESURFING

Ιδανική περιοχή για kitesurfing είναι η Αλυκή Αιγίου, αλλά και το κορυφαίο αγαπημένο spot, η Μπούκα του Δήμου Ερινεού(όπου υπάρχει και η σχολή εκμάθησης kite surf.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Και εδώ, οι επιλογές σας είναι πλούσιες. Η παραλία της Παναγοπούλας δεν είναι γνωστλη μόνο για τα πεντακάθαρα νερά της, αλλά και ως τόπος συγκέντρωσης για όλους όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του βυθού της θάλασσας. Σπάνιας ομορφιάς είναι και ο βυθός στο Δήμο Ερινεού, που εκτείνεται από τις εκβολές του ποταμού Φοίνικα μέχρι την Παναγοπούλα. Επιτρέπεται η λήψη υποβρύχιας φωτογραφίας και βίντεο. Τέλος, μια ξεχωριστή καταδυτική εμπειρία, μπορεί να απολαύσει κανείς στη Λίμνη Τσιβλού.