ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΨΑΡΕΜΑ

Όσοι διαθέτετε σκάφη ή ακόμα και βαρκούλες ήλθατε στον ιδανικό τόπο. Πλήθος τα φυσικά λιμανάκια επιτρέπουν εξορμήσεις για ψάρεμα με πετονιά, παραγάδια και δίχτυα. Αλλά και από την παραλία, ειδικώς από Αιγείρα έως το Λαμπίρι, μπορείτε να ψαρέψετε με πετονιά. Τα νερά είναι αρκετά βαθιά, βοηθάει και το βότσαλο που υπάρχει στο βυθό, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το χόμπι σας. Η ίδια περιοχή θεωρείται παράδεισος για τους ψαροντουφεκάδες, λόγω του βάθους της θάλασσας αλλά και των βραχωδών σημείων που υπάρχουν.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Χάρη στην ύπαρξη αερίων ρευμάτων με επικρατούντες Β, ΒΑ ή ΒΔ ανέμους, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για να ανοίξετε πανιά. Στο Δήμο Αιγιάλειας δραστηριοποιούνται ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου(Ι.Ν.Ο.Α) και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αιγίου "Ο Ποσειδών". Οι μικροί καπετάνιοι μπορούν να αθληθούν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα μυστικά της ιστιοπλοΐας.

WINDSURFING (ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ)

Για τους πεπειραμένους windsurfers ιδανική θεωρείται η πααραλία της Αλυκής στο Αίγιο, με δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους.

KITESURFING

Ιδανική περιοχή για kitesurfing είναι η Αλυκή Αιγίου, αλλά και το κορυφαίο αγαπημένο spot, η Μπούκα του Δήμου Ερινεού(όπου υπάρχει και η σχολή εκμάθησης kite surf.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Και εδώ, οι επιλογές σας είναι πλούσιες. Η παραλία της Παναγοπούλας δεν είναι γνωστλη μόνο για τα πεντακάθαρα νερά της, αλλά και ως τόπος συγκέντρωσης για όλους όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του βυθού της θάλασσας. Σπάνιας ομορφιάς είναι και ο βυθός στο Δήμο Ερινεού, που εκτείνεται από τις εκβολές του ποταμού Φοίνικα μέχρι την Παναγοπούλα. Επιτρέπεται η λήψη υποβρύχιας φωτογραφίας και βίντεο. Τέλος, μια ξεχωριστή καταδυτική εμπειρία, μπορεί να απολαύσει κανείς στη Λίμνη Τσιβλού.

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.